НОВИОТ ВУДСТОК ФЕСТИВАЛ Е ОТКАЖАН, ОБЈАВИ ГЛАВНИОТ СПОНЗОР

Њујорк, (Би-Би-Си)

Тридневниот музички настан со кој требаше да се одбележи 50-годишнината од легендарниот фестивал Вудсток е откажан четири месеци пред неговото одржување, објави главниот финансиер.

Меѓу многубројните имиња кои требаше да настапат се Џеј-Зи, Мајли Сајрус, Роберт Плант, „Имеџин дрегонс“, „Килерс“, „Блек Киз“ и ветерани кои свиреле на оригиналниот Вудсток во 1969 година, како Сантана.

„Фестивалот е откажан бидејќи не можевме да обезбедиме здрава и безбедна средина за учесниците, партнерите и публиката“, изјави главниот спонзор, јапонската рекламна компанија „Денцу аиџис нетворк“.

Од друга страна, организаторот демантира дека фестивалот е откажан и најави дека ќе биде феноменален.

Според извештаите, досега биле потрошени 30 милиони долари на букирање учесници и од „Денцу“ тврдат дека сите обврски од договорот се исполнети.

„Ова беше најразумната одлука за сите вклучени страни“, додаваат тие.