РЕДНО Е ЗАЕДНО ДА ПРОСЛАВИМЕ 1 МАРТ, ВЕЛИ КАРОЛИНА ГОЧЕВА ПРЕД КОНЦЕРТОТ ВО СКОПЈЕ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Каролина Гочева ќе одржи концерт во скопскиот клуб „Пјур“ на 1 март, објави „Авалон продукција“. Датумот на концертот е симболично избран, поради нејзината песна „1 март“.

„Први март отсекогаш бил наш ден, редно е да го прославиме заедно“, вели Гочева.

„Први март одамна е празник во Македонија. Го викаат денот на Каролина“, велат од „Авалон“ и најавуваат репертоар од најголемите хитови на поп-ѕвездата.

Во јули 2022, Гочева одржа концерт со своите најголеми хитови на стадионот на АРМ во Скопје и за тој концерт рече дека ѝ бил најдрагиот во кариерата.

Песната „1 март“ е дел од албумот „Во заборав“, кој излезе во 2005. Ова е четвртиот албум на поп-пејачката и се смета за еден од нејзините најуспешни. Влатко Стефановски, Калиопи, Џибони, Златко Ориѓански, Дарко Димитров, Весна Малинова, Младен Марковиќ, Бајага и Дино Мерлин се дел од авторите на песните.

(Фото: А. Котевски)