СЕДМОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛОТ ВОСТАНИЕ НА 15 ДЕКЕМВРИ ВО МКЦ, ДОАЃА БЕЛГИСКИОТ ХАРДКОР БЕНД „НЕСТИ“

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Седмото издание на музичкиот фестивал Востание ќе се одржи на 15 декември во Младински културен центар во Скопје, а како главна ѕвезда е најавен белгискиот хардкор бенд „Нести“ (Nasty).

Меѓу седумте учесници има уште еден гостин од странство, „Нагон“ од Србија, а останатите се домашни бендови: „Шок труперс“, „Пич вајс“, „Примитив дред“, „Инер хејт“ и „Димиш“. Фестивалот е во организација на издавачката куќа „Дајхард“.

Првичната цена на картите ќе биде 600 денари, а потоа ќе поскапат на 700 и 800 денари.