СТОТИЦИ ДЕДО МРАЗОВЦИ ТРЧАА НИЗ СКОПЈЕ – ФОТОГАЛЕРИЈА

Скопје, (СМАРТ СДК.МК.)
People dressed as Santa Clauses run during the traditional Santa race in Skopje, Republic of North Macedonia, 25 December 2022.

Повеќе стотици учесници од сите генерации во дедомразовски костуми денеска трчаа низ центарот на Скопје на традиционалната Дедомразовска трка.

Патеката е во должина од 2 километра, а трката ја организира Здружението за спорт и рекреација „Прв до врв“ од Скопје.

Најбрзите добија и награди, а имаше и и лотарија за исполнување на новогодишните желби без оглед на резултатот и освоеното место.

Фото: Ѓ. Личовски

Фото: К. Попов