СО МОБИЛНАТА АПЛИКАЦИЈА ГРИД ДО НАЈНОВИ И АКТУЕЛНИ ВЕСТИ ОД РЕЛЕВАНТНИ МЕДИУМИ

Скопје, (Смарт СДК)

Мобилната апликација Грид, кој беше лансирана пред неколку дена, за краток период беше инсталирана од над 15.000 корисници. Апликацијата овозможува да се следат најнови и актуелни вести од преку 200 македонски извори со посебна можност секој корисник да одбере свои омилени медиуми и категории. Секој корисник има опција да креира сопствени категории според своите интереси, како на пример: Калиопи, Шаоми, РК Вардар и слично.

Со селекција на вести од релевантни медиуми, апликацијата нуди заштита од лажни вести, а ви го штеди и времето потрошено на посета на десетици различни сајтови.

Корисниците можат и да ги зачуваат омилените вести за да ги прочитаат подоцна преку категоријата „Мои вести“. Дополнителна вредност на апликацијата е копчето во долниот десен агол кое што нуди информации до кои вообичаено тешко се доаѓа: кои филмови играат на ТВ, со детални описи и трејлери, комплетен преглед на спортските настани, сите театарски претстави, концерти поделени по жанрови, дневен хороскоп…

Апликацијата може да се инсталира од Гугл Плејстор, а верзијата за ајфон сè уште е во изработка, но можете да се регистрирате и да бидете првите кои ќе ја добијат кога ќе биде готова.