ВИЕТНАМ ОТВОРИ НОВ СТАКЛЕН МОСТ КОЈ НУДИ ПОГЛЕД ОД ВИСИНА ОД 150 МЕТРИ

Виетнам, (Ројтерс)

Виетнам отвори нова атракција за туристи желни за возбуда – стаклен мост кој поминува над клисура длабока 150 метри, што е трет ваков мост во оваа азиска држава. Висечкиот мост „Бел змеј“ е долг 290 метри, а располага и со 342 метри пешачки патеки околу карпите.

(Фото: Гети)

Каленото стакло користено на мостот има три слоја, секој дебел 40 милиметри, при што може да издржи 450 луѓе во еден момент. Издржливоста беше тестирана и така што по мостот помина теренец.

Изградбата на мостот почна во почетокот на минатата година и чинела над 33 милиони долари.

(Фото: Гети)