ФРАНЦУСКА МОДНА КОМПАНИЈА НАПРАВИ ЧАНТИ ОД ВИСТИНСКИ ЗЕЛЕНЧУК

Париз, (Дизајнбум)

Француската модна компанија „Ермез“ претстави колекција чанти кои се направени од вистински зеленчук. Класичните биркин чанти се создадени со креативно аранжирање на аспарагус, зелка и краставици и сите се умешно изработени од уметникот Бен Дензер.

„Класичните чанти на ‘Ермез‘ инспирираат уметност толку добра што можете да ги изедете“, напиша компанијата на Инстаграм.

Дензер направи чанти и од банани и јаболка, но тие сепак не влегоа во колекцијата.