Легендарниот американски производител на мотоцикли „Харли-Дејвидсон“ ќе го прошири кругот на потрошувачи со лансирање на два нови целосно електрични велосипеди.

(Фото: Дезин)

Дизајнирани за возење низ град и надвор од град, двата модела се лесни, агилни и опремени со целосно електричен мотор, кој нуди нагло забрзување. Додека еден модел има повеќе стандарден, тркачки дизајн, другиот има порелаксирана, понежна естетика, блиска на електричните градски велосипеди.

Велосипедите се напојуваат со компактни електрични батерии, кои можат да се отстранат и да се носат со една рака до местото кадешто возачот ќе ги полни. Ако сѐ оди по план, нема да биде потребна дозвола за мотоцикл за да се возат овие велосипеди.