НОВИТЕ ПАКУВАЊА ЗА ТЕЛЕВИЗОРИ НА „САМСУНГ“ МОЖАТ ДА СЕ ПРЕТВОРАТ ВО КУЌИЧКА ЗА МАЧКИ И ПОЛИЦИ

Њујорк, (Бизнис инсајдер)

„Самсунг“ креираше нови еколошки пакувања за свои телевизори кои можат корисно да се употребат место да бидат куп отпад.

Промовирајќи одржливост, рециклирање и редуцирање отпад, новите картонски пакувања на компанијата можат да се трансформираат во куќичка за мачки или во полици за книги, списанија и технички уреди.

Пакувањето доаѓа со некои од полуксузните модели на телевизори.

„Самсунг“ распиша и конкурс за најуникатен и најпрактичен дизајн на пакување, при што победникот ќе добие 20.000 долари.