ДУБАИ ДОБИ МУЗЕЈ „МАДАМ ТИСО“

Дубаи, (АФП)

Светски познатиот музеј на восочни фигури „Мадам Тисо“ го отвори своето прво претставништво во арапскиот свет, во Дубаи. Брендот веќе има свои поставки во Европа, САД и Азија.

Лондонскиот музеј има околу 250 восочни фигури и привлекува милиoни посетители на годишно ниво.

„Очекуваме многу локални и странски посетители. Има 60 фигури, а ги избравме талентите кои се значајни и популарни во овој регион“, вели генералниот директор Саназ Колсруд.

Меѓу славните личности кои добија своја восочна фигура во Дубаи се Елизабета Втора, Мухамед Али, Кристијано Роналдо, Лео Меси, Одри Хепберн и Ријана.