„БАЛЕНСИЈАГА“ ЈА ПОПЛАВИ СВОЈАТА РЕВИЈА НА ПАРИСКАТА МОДНА НЕДЕЛА

Париз, (Гардијан)

Модната куќа „Баленсијага“ ја поплави пистата за својата ревија во рамките на Париската модна недела, укажувајќи на катастрофалните последици на климатски промени, како покачувањето на нивото на океаните и морињата.

„Баленсијага“ ја претстави колекцијата есен/зима 2020 во филмското студио „Сите ду синема“, при што моделите одеа низ вода, а потопени беа и првите три реда седишта. Иако длабока само неколку сантиметри, водата оставаше илузија на бездна.

Апокалиптичниот амбиент на шоуто беше дополнет со ЛЕД-екранот на плафонот, на кој се изменуваа снимки од бранови, вулканска лава и гаврани.