МОДЕН ВИКЕНД СКОПЈЕ ПРОМОВИРА СВЕСНА МОДА НА СВОЕТО 22. ИЗДАНИЕ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Под мотото „Свесна мода“, вечерва во 19 часот се отвора 22. издание на Моден викенд Скопје, кој во наредните три дена ќе се одржува во „Јавна соба“.

Оваа година, тој е осмислен како тридневен „поп-ап“ настан со продажен презентациски простор, уметнички инсталации, студентски изложби, едукативни предавања и богата музичка програма. Влезот е слободен, а сето ова ќе може да се проследи од 10 до 22 часот.

Списокот на учесници го сочинуваат угледни и перспективни дизајнери и брендови од земјата и странство, како Ирина Тошева, Евгенија Зафировска, Терзија, Стефанија Насеска, Котев Ксенија, Сенка, Липа…

„Заедно со нашите партнери направивме внимателна селекција на современи дизајнери и брендови кои вреди да ги види широката публика. Главна цел ни е да им дадеме максимална поддршка на креативните дејци во моментот, фокусирајќи се на врвните имиња, но и на новите таленти кои следат еколошки, занаетчиски и етички пристап во работата“, истакна Милан Атанасов, координатор за односи со јавност на Моден викенд Скопје.