загрозен вид

Таг
10Вести

ЏИНОВСКАТА ПАНДА ВЕЌЕ НЕ Е ЗАГРОЗЕН ВИД, СООПШТИ КИНА

ШПАНИЈА И ПОРТУГАЛИЈА ЗАЕДНО УСПЕАЈА ДА ГО СПАСАТ ПИРИНЕЈСКИОТ РИС ОД ИСТРЕБУВАЊЕ

РЕДОК ВИД НА КАМЕЛЕОН ЗАБЕЛЕЖАН НА МАДАГАСКАР ЗА ПРВПАТ ПО 100 ГОДИНИ

РЕКОРДЕН БРОЈ ЗАГРОЗЕНИ ЖЕЛКИ СЕ ИЗВЕЛЕ НА ПЛАЖА ВО МЕКСИКО

НАЈРЕТКИОТ ВИД ЧОВЕКОЛИКИ МАЈМУН СНИМЕН ЗА ПРВПАТ ПО ДОЛГИ ГОДИНИ

НАУЧНИЦИ СОЗДАЛЕ ЕМБРИОН НА РЕЧИСИ ИСЧЕЗНАТ ВИД НОСОРОГ ОД КОЈ СЕ ОСТАНАТИ САМО ДВЕ ЖЕНКИ

СТО БЕБИЊА НА ЕДЕН ОД НАЈЗАГРОЗЕНИТЕ РЕПТИЛИ НА СВЕТОТ ПРОНАЈДЕНИ ВО НЕПАЛ

РЕДОК ПОРТОКАЛОВ МАЈМУН СЕ РОДИ ВО ЗООЛОШКАТА ГРАДИНА ВО СИДНЕЈ

НАУЧНИЦИТЕ ВЕРУВААТ ДЕКА ГО ИМААТ СПАСЕНО НАЈДЕБЕЛИОТ ПАПАГАЛ НА СВЕТОТ ОД ИСЧЕЗНУВАЊЕ

ПЦОВИСА ПОСЛЕДНИОТ ЖЕНСКИ ПРИМЕРОК НА РЕДОК ВИД ЖЕЛКА, ОСТАНАА УШТЕ ТРИ ВО СВЕТОТ