АФОРИСТИЧАРОТ АТАНАС КРЛЕВСКИ ЈА ДОБИ НАГРАДАТА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО „КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ“

Велес, (СМАРТ СДК.МК)

Афористичарот и поет Атанас Крлевски ја доби наградата за животно дело „Коле Неделковски“, што ја доделува Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ од Велес. Крлевски е автор на 13 книги, меѓу кои е и првата хаику поезија за деца во Македонија.

„Оваа награда е признание и чест и многу ми значи. Продолжувам и натаму со пишување додека можам“, кажа Крлевски.

Од 13 издадени книги, 10 се со афоризми, а три со хаику поезија.

П. ПЕЧКОВ