ДИВОКОЗИ ОКУПИРАА ВЕЛШКИ ГРАД ДОДЕКА Е ВО КАРАНТИН

Кардиф, (Би-Би-Си)

Стадо дивокози го окупираше испразнетиот центар на велшкиот град Ландадно, јадејќи жива ограда и цвеќиња од градини.

Тие понекогаш се спуштале од планината Грејт Орм кога е многу лошо време, но локалните власти веруваат дека сега биле привлечени од тоа што на улиците на градот немало луѓе поради коронавирусот.

(Фото: ПА)

„Тие се љубопитни животни и веројатно се чуделе што се случува“, изјави една членка на локалниот совет.

Се проценува дека на Грејт Орм живеат околу 120 кашмирски дивокози.