ДРАМСКИ ТЕАТАР ПРИМИ ДЕСЕТ ГЛУМЦИ, ДЕЛ ИСКУСНИ, ДЕЛ СКОРО ДИПЛОМИРАНИ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Драмски театар вработи десет млади актери, некои со веќе изградени кариери, некои скоро дипломирани. На конкурсот биле пријавени 80 глумци. Аудициите се одржаа на 22 и 23 јануари.

Како што е објавено на сајтот на Драмски, по спроведените аудиции, примени се кандидатите Лазар Христов, Владимир Петровиќ, Нина Елзесер, Маријан Наумов, Јована Спасиќ, Ања Митиќ, Ивана Павлаковиќ, Дениз Абдула, Томислав Давидовски и Сара Климоска.

(Фото: Драмски театар)