ИЗЛЕЗЕ Е-КНИГАТА „ШАХ СО БАХ“, ПОЛОВИНА ПРИХОД ОД ПРОДАЖБАТА ЌЕ ОДИ ЗА МУЗИКОТЕРАПИЈА ЗА ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Издавачот „Чудна шума“ го објави своето прво електронско издание, стихозбирката „Шах со Бах“ за деца и возрасни од авторот Владимир Мартиновски и со илустрации на Зоран Кардула.

Издавачот вели дека книгата е за оние што ја сакаат (или сакаат да ја засакаат) музиката. Половина од средствата од продажбата ќе бидат донирани за уметничка и музикотерапија за деца со посебни потреби.

Се работи за електронска книга во пдф-формат, целосно илустрирано издание на 74 страници во боја, а повеќе информации има на следниот линк.

„Печатеното издание ќе го оставиме за некои подобри времиња“, велат од „Чудна шума“.