ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС ОД ВЕЧЕРВА ЌЕ ТРАЕ ОД 23 ДО ПЕТ ЧАСОТ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)
People enjoy sunny day at the terrace of a coffee shop in Skopje, Republic of North Macedonia, 28 April 2021.North Macedonia’s government has decided to ease measures preventing the spread of Covid-19.The coffee shops and restaurants in North Macedonia can receive guests again, but only outdoors.They can serve the guests until 20.30, since in the evening the "curfew" starts at 21.00, one hour later than the previous weeks.

По само една недела, во Македонија денеска дополнително се ублажуваат коронамерките, па општата забрана за движење ќе почнува два часа покасно и се продолжува работното време на угостителските објекти.

  • Од вечерва, полицискиот час ќе трае од 23 до пет часот.
  • Поради ова, рестораните, кафеаните и кафулињата ќе можат да работат до 22:30 часот, како и досега, само отворениот дел.
  • Бројот на нови случаи на коронавирус е во константен пад во изминатите седум дена, кога се регистрирани вкупно 1.693 новозаразени.
  • За ист период починаа 250 лица од ковид-19.
  • Во Македонија моментално има 13.169 активни случаи на зараза.