УТРЕ НА ШКОЛКА КИНО НА ОТВОРЕНО СО ФИЛМОТ ЗА ДЕЦА „ТАЈНИОТ АГЕНТ МЈАУ“

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Утре во  18:30 на Школка во Градски парк, ќе има проекција на анимираниот филм „Тајниот агент Мјау“ базиран на приказна од браќата Грим. Киното на отворено е во организација на Зоолошката градина и на дистрибутерската куќа МФЦ МК. Филмот е германско-белгиска копродукција, со македонска синхронизација.

Од скопската ЗОО најавуваат дека настанот ќе се одвива според здравствени протоколи, влезот е бесплатен, а пред Школка ќе бидат поставени столчиња од каде што безбедно ќе може да се следи филмот.  Пред проекцијата на филмот ќе има и мала зоо едукација со Војо Иванов.