ВЛАДИМИР ЈАНКОВСКИ ОБЈАВИ НОВ РОМАН, „СКРИЕНИ ЖЕЛБИ, НЕМИРНИ ПАТУВАЊА“

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Новиот роман на писателот Владимир Јанковски, „Скриени желби, немирни патувања“, деновиве го објави издавачката куќа „Антолог“.

Издавачот вели дека тоа е мозаичен роман во кој основната приказна за четири ликови се вкрстува со приказните на педесетина луѓе од различни географски меридијани. Книгата претставува мешавина од приказни, преплетени и вмрежени меѓу себе, доловени со многу детали, хаику моменти, филмски секвенци и духовни епифании.

„Ова е роман за интеракцијата помеѓу личното и надворешното, начинот на кој атмосферата и ситуациите ги обликуваат нашите внатрешни пејзажи и за потребата да се раскажуваат приказни и да се пронаоѓаат сјајот и лагата во нив“, велат од „Антолог“.