МАРГО РОБИ ЌЕ БИДЕ ПРВАТА ФИЛМСКА БАРБИ

Лос Анџелес, (АП)

Марго Роби ќе ја игра Барби во првиот игран филм за легендарната кукла, која годинава одбележува шест децении од појавувањето на пазарот. Ова е првиот договор за филм што го склучува новоформираната компанија „Мател филмс“ и 28-годишната австралиска актерка во исто време ќе биде продуцент.

„Играњето со оваа кукла промовираше доверба, љубопитност и комуникација. Почестена сум што ја добивам оваа улога, за која верувам дека ќе има неверојатно позитивно влијание врз децата“, изјави Роби.

Други детали за филмот, како наслов, режисер и датум на премиерата, засега не се познати и ова ќе биде прва соработка помеѓу „Ворнер брос“ и прославениот производител на играчки „Мател“.

Актерки кои претходно се поврзуваа со овој проект се Ејми Шумер и Ен Хатавеј.