ОСКАРОВЦИТЕ ДИКАПРИО, ЛОРЕНС И СТРИП СНИМААТ ФИЛМ ЗА „НЕТФЛИКС“

Бостон, (Пипл)
BOSTON, MA - DECEMBER 1: Actors Leonardo DiCaprio and Jennifer Lawrence walk along the train platform next to an Acela train at South Station during on location filming of "Don't Look Up" at South Station in Boston on Dec. 1, 2020. The film stars Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, and is directed by Adam McKay. (Photo by David L. Ryan/The Boston Globe via Getty Images)

Ѕвезден кастинг има новиот филм на стриминг гигантот „Нетфликс“, на чело со оскаровците Леонардо Дикаприо, Џенифер Лоренс и Мерил Стрип. Тие во Бостон го снимаат филмот „Не гледај нагоре“, во режија на оскаровецот Адам Мекеј.

Сценариото е исто така негово, а се работи за двајца астрономи кои одат на турнеја за да ја предупредат јавноста дека метеор ќе ја уништи Земјата за шест месеци.

Во филмот играат и Аријана Гранде, Тимоте Шаламе, Џона Хил и Метју Пери.