„ПИРАТИТЕ ОД КАРИБИТЕ“ ДОБИВААТ ЖЕНСКА ВЕРЗИЈА СО МАРГО РОБИ

Лос Анџелес, (Вараети)
Mandatory Credit: Photo by ACE Pictures/Shutterstock (10553291ah) Margot Robbie 92nd Annual Academy Awards, Arrivals, Los Angeles, USA - 09 Feb 2020

Марго Роби ќе биде главната ѕвезда на женската верзија на „Пиратите од Карибите“, што ќе ја прави „Дизни“, објавија холивудските медиуми.

Проектот засега нема наслов, но тој нема да биде спиноф или продолжение на франшизата со Џони Деп, ниту, пак, е поврзан со верзијата што ја прави авторот на серијата „Чернобил“, Крег Мејзин.

„Пиратите“ со Марго Роби ќе има сосема нови ликови и нема да има врска со серијалот со Џони Деп, кој заработи повеќе од 4,5 милијарди долари. Познато е дека сценариото ќе го пишува Кристина Ходсон, која соработуваше со Роби и на последниот филм за Харли Квин.