ПРЕМИЕРАТА НА „ИНДИЈАНА ЏОНС 5“ ОДЛОЖЕНА ЗА ЈУЛИ 2023, ПРЕД 81. РОДЕНДЕН НА ХАРИСОН ФОРД

Лос Анџелес, (Ројтерс)

Петтиот дел на „Индијана Џонс“ нема да излезе ни следната година. Еден од најодложуваните нови филмови во пандемијата по кој знае кој пат доби нов датум на премиерата и конечно треба да излезе во 2023, кога главниот актер Харисон Форд ќе има речиси 81 година.

И додека „Дизни“ ги помести премиерите на продолженијата на „Блек Пантер“, „Тор“ и „Доктор Стрејнџ“ за неколку месеци во 2022, „Индијана Џонс 5“ е одложен за речиси цела година, од 29 јули 2022 за 30 јуни 2023. Форд го повреди рамото во јуни и неодамна продолжи со снимањето.

Овој филм беше најавен уште во 2018 и оригинално требаше да излезе во 2019.

Форд веќе имаше 65 години кога го сними четвртиот дел на „Индијана Џонс“, а премиерата на новиот филм конечно треба да се случи две недели пред неговиот 81. роденден.