РИЧАРД ДОНЕР НА 90 ГОДИНИ ЌЕ ГО РЕЖИРА ПЕТТИОТ ДЕЛ НА „СМРТОНОСНО ОРУЖЈЕ“

Лос Анџелес, (НМЕ)

Ричард Донер потврди дека на 90 години ќе го режира „Смртоносно оружје 5“. Тој кажа дека петтиот филм ќе биде последното појавување на Мел Гибсон и Дени Гловер во улогите на детективите Мартин Ригс и Роџер Мертау.

„Ова е последниот филм, ви го ветувам тоа. Моја привилегија и должност е да ставам крај на серијалот. Ќе биде возбудливо“, изјави Донер, кој својот последен филм го сними во 2006 година.

„Смртоносно оружје“ излезе во 1987 година и потоа доби уште три продолженија од 1989 до 1998. Сите четири филма ги режираше Донер.