ИЛОН МАСК И ГРАЈМС ГО ПРОМЕНИЈА ИМЕТО НА СИНОТ ЗАШТО НЕ БИЛО ПО ЗАКОН

Сан Франциско, (Гардијан)

Илон Маск и неговата партнерка Грајмс биле принудени да го променат името на својот новороден син за да биде во согласност со законите на Калифорнија. Двојката го доби првото дете овој месец и потоа го зачуди светот давајќи му крајно необично име, невозможно за изговор.

Грајмс на Инстаграм објави дека досегашното име X Æ A-12 е променето во X Æ A-Xii.

Римските бројки изгледаат подобро, да бидеме искрени“, појасни канадската пејачка.

Според законите на Калифорнија, имињата смеат да ги содржат само 26-те букви од англиската азбука.

Маск има пет деца од претходниот брак, кои имаат (по)нормални имиња (Грифин, Ксевиер, Дамијан, Саксон и Кај). Тој кажа дека Грајмс е заслужна за креативното име на бебето.

Таа е одлична кога станува збор за имиња“, изјави Маск.