ДЕСОНАНЦ СЕ ВРАЌА СО ОНЛАЈН ИЗДАНИЕ И НАСТАПИ НА ДОМАШНИ МУЗИЧАРИ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Откако лани беше откажан поради пандемијата на коронавирусот, фестивалот на современа електронска музика Десонанц се враќа со дводневно онлајн издание.

Фестивалот овој месец одбележува 13 години постоење, а годинашната програма е посветена на локалната современа електронска сцена.

Новото, 12. издание на Десонанц денеска и утре ќе може да се следи преку неговиот канал на Јутјуб, каде што премиерно ќе бидат емитувани авторските настапи на Марко Рикаловски, Филип Митров и на „Тирс ин рејн“ (Tears In Rain).

Фестивалот финансиски е поддржан од Делегацијата на Европската Унија и Јуроп хаус Скопје.