КИРИЛ ЏАЈКОВСКИ ГО ОБЈАВИ АЛБУМОТ СО МУЗИКАТА ОД НОВИОТ ФИЛМ НА ИВО ТРАЈКОВ, „ПЈАРГИ“

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

По соработката на „Големата вода“, композиторот Кирил Џајковски ја правеше музиката и за новиот филм на режисерот Иво Трајков, насловен „Пјарги“ (Piargy), кој е снимен во црно-бела техника.

Оваа словачко-македонско-чешка копродукција имаше премиера во септември минатата година и досега има освоено десетици награди низ светот.

Најавено е дека „Пјарги” ќе ја има македонската премиера во јуни, а албумот со музиката од филмот, издание на „Филтер лабел“, веќе е достапен на сите дигитални музички сервиси.