МАКЕДОНСКИ ПЕЈАЧИ ЌЕ НАСТАПАТ НА ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ ВО КАВАДАРЦИ ЗА ПОМОШ НА МАЛАТА СИМОНА

Кавадарци, (СМАРТ СДК.МК)

Утре (19 јуни) од 19 часот, во спортската сала „Јасмин“ во Кавадарци ќе се одржи хуманитарен концерт за Симона Темелкова-Кабранова, која поради мозочно крвавење не може да седи и да се движи самостојно. На Симона ѝ е потребно лекување во Турција, кое нејзиното семејство не може да го плати.

На концертот ќе настапат Влатко Лозановски (фото), Антониа Гиговска, Пајак и Лара, Ѓоко Јовиќ, „ДНК“, Лидија и „Ориентал бенд“, Сара и „Харизма бенд“, Наташа Малинкова, Чеде, Ален Хасановиќ, Мики Секуловски, Андријана Петрушовска и Ѓоко Танески. Билетите чинат 200 денари.
Во организацијата се вклучија многу луѓе од Кавадарци, како и здружението „Донирај компјутер“, кое по повод 3.000 донирани компјутери ќе поставии кутии за донации.