ОХРИД НОВОГОДИШНО УКРАСЕН, НАЈБРОЈНИ ЌЕ БИДАТ ТУРИСТИТЕ ОД СРБИЈА И БУГАРИЈА, ВЕЛАТ ОД ОПШТИНАТА

Охрид, (СМАРТ СДК.МК)

Најголемиот туристички центар во земјава, Охрид, е новогодишно украсен. Централното градско подрачје и кејот се украсени со светлечки реквизити, украси има и на сите кружни текови, а на градскиот плоштад е поставена новогодишна елка.

На градскиот плоштад е поставена новогодишна елка (Фото: С. Вренцовска)

Тука се и типизираните бараки за продажба на греано вино, слатки, топла ракија, храна и сувенири како дел од новогодишниот базар кој се организира веќе неколку години. Од Општината велат дека градот е подготвен за гостите кои Новата година ќе ја дочекаат на охридското крајбрежје.

Традиционално е украсена и охридската чаршија (Фото: С. Вренцовска)

Според најавите, најбројни ќе бидат гостите од соседството, пред сé Србија и Бугарија, а нема да изостанат и домашните гости. Се очекува наскоро да бидат објавени и имињата на музичарите кои ќе ги забавуваат присутните на Градскиот плоштад за дочекот на Нова година.

С. ВРЕНЦОВСКА