ОХРИДСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ НА ПЛАЖА ОД 17 ДО 21 ЈУЛИ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Од 17 до 21 јули, на повеќе локации во Охрид на отворено ќе се одржува седмиот Филмски фестивал на плажа. Настанот почнува на плажата „Славија“.

Фестивалот ќе го отвори српската комедија „Живи и здрави“. Во следните денови ќе се прикажуваат филмови и на плажата „Сараиште“ и бродот „Армада“, а ќе има и настапи на диџеи и бендови. На 21 јули од 20:30 часот, на плажата „Славија“ ќе се прикаже македонскиот филм „Те дуа, жими мене“ (фото), во режија на Марјан Гавриловски.

Проекциите за сите филмови се бесплатни.