ПОЛ МАКАРТНИ ПИШУВА СЛИКОВНИЦА ЗА СИТЕ ДЕДОВЦИ

Лондон, (Гардијан)

Пол Макартни објави дека пишува сликовница „Еј, Грендјуд“, која ќе излезе за една година. Легендата на „Битлс’ рече дека неговата книга за еден магичен дедо е посвета на сите дедовци на светот.

Макартни, кој има осум внуци, оди по стапките на Боб Дилан, Ринго Стар, Кит Ричардс и Мадона, кои, исто така, објавија книги за деца.

Книгата е за повозрасен, магичен џентлмен, кој се вика Грендјуд и за неговите авантури со четирите внучиња.

„Тој ги вика внуците ‘чилерс’. Тие го обожаваат дедото и тргнуваат на авантури со него и сето тоа е магично, ќе видите во книгата. Сакав да напишам нешто за сите дедовци низ светот, така што ќе можат на внуците да им читаат приказни пред спиење“, рече сер Макартни.