ПРЕМИЕРА НА НОВАТА ПРЕТСТАВА „ХЕНГИНГ АРАУНД“ ВО АПРИЛ ВО МНТ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

На средината на април, во Македонскиот народен театар ќе се одржи премиерата на новата претстава „Хенгинг Араунд“, во режија и адаптација на Бојан Трифуновски, по текст на Љупчо Јованов. Од МНТ велат дека пробите за претставата се започнати (фото).

Во оваа приказна, главните ликови Хенгинг и Араунд се изгубени во светот на бајките. Не се знае како влегле во овој свет, но главна цел им е да се вратат во реалноста. Играат Сашко Коцев, Александар Михајловски, Стефан Спасов, Гораст Цветковски, Борче Начев, Ана Стојановска, Софиа Насевска-Трифуновска и Нела Павловска.

Со премиерата на „Хенгиг Араунд“ се одбележуваат 79 години од првата претстава одиграна на сцената на МНТ.