ЗООЛОШКАТА ГРАДИНА СЕ ЧИСТИ И ДЕЗИНФИЦИРА (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)
Workers wearing protective suits spray disinfectant as a precaution against the spread of the Covid-19 Coronavirus in Skopje's ZOO, North Macedonia, 17 March 2020.Macedonian Government came to a decisions to close all border crossings for foreigners and Skopje's International airport for better spread control of the COVID-19 disease caused by the novel SARS-CoV-2 coronavirus in the West Balkan country. EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Зоолошката градина во Скопје е една од институциите кои се затворени поради ширењето на коронавирусот, но вработените секојдневно преку социјалните мрежи објавуваат едукативни видеа.

ЗОО негувателите се вклучуваат во живо на Фејсбук кога треба да се хранат животните и секој ден објаснуваат за начинот на исхрана на едно животно.

„Деновите кога Зоолошката работи без посетители ги користиме за разубавување и реновирање на градината. Се чистат езерата, каде што ќе бидат поставени и фонтани, се реновира Бејби ЗОО, се подготвуваат нови игралишта и активно се работи на живеалиштата за пингвини и фламинга. Кога ќе помине сето ова, ќе ве дочека целосно средена и обновена зоолошка градина“, велат оттаму.

Фото: Ѓ. Личовски