ВИБЕР ДОБИВА ПОМОДЕРЕН ДИЗАЈН И ВОВЕДУВА ОПЦИЈА ЗА ГРУПНИ РАЗГОВОРИ

Њујорк, (Диџитал трендс)

Вотсап одамна го надмина Вибер во популарноста, но сега компанијата презеде чекори со кои ќе се обиде да го промени тоа. Вибер 10 е првата вистински редизајнирана верзија на апликацијата во осумте години постоење, која треба да ја унапреди услугата и да го забрза процесот на праќање пораки.

Задржувајќи ја препознатливата виолетова боја, новиот дизајн е значително поразличен и помодерен од досегашниот Вибер. Според компанијата, главната цел беше да се воведе лесна навигација по апликацијата и да се унапреди пристапот кон опции како приватни и групни разговори, заедници и слично. Додадена е опцијата „повици“, кадешто корисниците едноставно ќе можат да ги пронајдат последните разговори и да им пристапат на контактите, а отсега ќе има можност и за групни разговори и за разговори со скриени броеви.

„Лансирањето на Вибер 10 следува по интензивни истражување на потребите на корисниците и тестирање и целта е да се поедностави комуникацијата помеѓу луѓето низ целиот свет“, вели извршниот директор на компанијата Џамел Агауа.

Промените ќе можат да се видат за неколку дена.