НОВ МУЗЕЈ ЗА ДЕЦА ВО ТЕКСАС ЌЕ ПОТСЕТУВА НА ЦРТЕЖ НА ОБЛАК

Тексас, (Дезин)

Архитектонската фирма „Снехета“ го претстави дизајнот за Музејот за деца во Ел Пасо, Тексас, чиј покрив изгледа како цртеж на облак.

Музејот зафаќа површина од 6.500 квадратни метри и ќе има и голем број изложбени простори на отворено, за да се искористи сончевото време во градот во Тексас. Таму ќе се постават локални растенија и природни камења за да се долови пустинското окружување на Ел Пасо.

Ентериерот на музејот од три спрата ќе биде исполнет со колоритни и разиграни содржини и креации. Се очекува музејот да биде готов на крајот на 2021.

Фото: Дезин