ШАРАПОВА ДИЗАЈНИРАШЕ МЕБЕЛ ИНСПИРИРАН ОД НЕЈЗИНИТЕ ПАТУВАЊА

Ванкувер, (Дезин)

Поранешната тениска ѕвезда Марија Шарапова дизајнираше колекција на мебел во соработка со компанија од Ванкувер.

„Патувајќи низ светот, имав можност да видам како се испреплетуваат културата и дизајнот. Оваа колекција се роди од мојата страст за дизајн и е инспирирана од мојата љубов кон уметноста и архитектурата. Во партнерство со ‘Роув консептс’, мојата прва колекција за домот му оддава почит на мојот живот како спортистка, дизајнерка, вљубеничка во уметноста и бизнисменка“, изјави руската тенисерка.

Цените на парчињата мебел се движат од 499 долари за малата масичка „Марија“, па сѐ до 3.124 долари за седечка гарнитура.