ДУБАИ ГО ДОБИ НАЈДЛАБОКИОТ БАЗЕН НА СВЕТОТ ЗА НУРКАЊЕ

Дубаи, (Ројтерс)

Во Дубаи се отвори најдлабокиот базен на светот за нуркање, каде пливачите може да се спуштат до 60 метри длабочина. Во базенот може да се движат низ прозорци, врати. Има и автомобил, посебни светла и звук, а може и да играаат подводни игри.

Фото: Ројтерс

Дубаи, светска туристичка акракција веќе има неколку места кои се рекордни, како на пример највисокиот базен во светот, највисоката зграда во светот како и огромни аква-паркови.

Фото: Deep Dive Dubai

Базенот, со површина од шест олимписки базени, доби потврда од Гинисовата книга на рекорди како најдлабок базен во светот за нуркање. Од „Deep Dive Dubai“ велат дека е за 15 метри подлабок од кој било друг базен.