НОВА МЕГАКНИЖАРНИЦА ВО МАЛЕЗИЈА Е ОПРЕМЕНА СО МИЛИОН КНИГИ

Куала Лумпур, (Мешабл)

Малезискиот ланец книжарници „BookXcessсоздаде вистински рај за љубителите на книги.

Неговата нова книжарница „Кутија на знаењето“ се наоѓа во град во јужната провинција Џохор, во непосредна близина на Сингапур и е опремена со милион книги, што се простираат на површина од речиси 3.000 квадратни метри.

Од научна-фантастика до трилери, од книги за готвење до стручна литература за бизнис менаџмент, посетителите ќе можат да најдат буквално сѐ во „Кутија на знаењето“, во која има полици високи и седум и пол метри.

Книжарницата посебно внимание им посветува на најмладите читатели, па одделот „Детска пештера“ е опремен со „магични книги“ кои доаѓаат со технологијата за аугментативна реалност, што на децата им овозможува тридимензионално и интерактивно читачко искуство.

Мисијата на компанијата е да ги врати љубовта и навиката на читањето. Читањето го зголемува знаењето, го гради карактерот и ја проширува свеста за општествени, економски и еколошки прашања“, вели основачот на BookXcess“, Ендрју Јап.