ШВАЈЦАРСКИ ХОТЕЛ НА КАРПА БАРА НОВИ МЕНАЏЕРИ, СТАРИТЕ ПОДНЕСОА ОСТАВКА ПО 31 ГОДИНА

Цирих, (Ројтерс)

Швајцарски хотел и ресторан сместени во карпa бара нови менаџери, откако семејството кое го водеше изминативе 31 година поднесе оставка.

Никол и Бернард Кнехтл-Фриче се откажуваат од франшизата за хотелот „Ешер“ на швајцарските Алпи на крајот од туристичката сезона 2018, објави владата на кантонот Апенцел Инероден.

„Нешнал џиографик“ го стави хотелот на листата на 225 најубави места на светот

Локалните медиуми ја цитираа двојката дека не можат да продолжат со работа поради ограничувањата кои ги добиле за реновирањето на местото.

Хотелот се наоѓа на карпа на 1.450 метри надморска височина во североисточна Швајцарија.

„Нешнал џиографик“ го претстави хотелот во големата репортажа за 225 најубави места на светот.