БРАНКО ТРИЧКОВСКИ ЈА ПРОМОВИРАШЕ ЗБИРКАТА КОЛУМНИ „ОСЛОБОДУВАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА“

Скопје, (СМАРТ.СДК.МК)

Новинарот Бранко Тричковски вечерва во полната сала на Кино Култура ја промовираше книгата „Ослободување од Македонија” во издание на „Темплум”.

Во книгата на 650 страници се поместени текстови што се објавувани во „Слободен печат” од ноември 2016 до декември 2018 и потоа преобјавувани во други медиуми.

Книгата ја промовираа професорите Беса Арифи и Љубомир Данаилов Фрчковски и колумнистот и ликовен критичар Златко Теодосиевски.