ДИНО ИМЕРИ СО РЕЦИТАЛ ВО МКЦ ВО ЧЕСТ НА ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Вечерва во 20 часот, во Галеријата на Младински културен центар (МКЦ) концерт ќе одржи реномираниот пијанист, композитор и професор Дино Имери.

Концертот е насловен „Музички медитации – омаж на учителот и неговите ученици“, а ќе бидат изведени композиции инспирирани од изложените дела на Владимир Георгиевски, Никола Пијанманов, Наташа Милованчев, Наташа Божарова, Марија Панчевска Маринчиќ, Ана Андроска и Марина Убавкова.

Рециталот е на последниот ден од изложбата „Учителот и неговите ученици“, која беше посветена на уметникот Владимир Георгиевски, кој почина во 2017.

Влезот е слободен.