ФИЛМСКИОТ ФЕСТИВАЛ ДРИМ ШОРТ ВО СТРУГА ПО СЕДМИ ПАТ ОД 14 ДО 17 АВГУСТ

Скопје, (СМАРТ.СДК.МК)

Седмото издание на фестивалот на краток филм Дрим шорт ќе се одржи од 14 до 17 август во Струга.

Филмовите ќе бидат распределени во натпреварувачките програми, како: тоа регионална, меѓународна,студентска и специјална програма „Соочување со минатото“, во селекција на режисерот Иван Бакрач.

Покрај натпреварувачките програми, фестивалот ќе ја претстави специјалната програма „МК Специал” со цел промоција на македонскиот филм и младите македонски автори.

Според организаторот, гостинските програми оваа година се резултат на соработка со ДокуФест од Косово и Сараево филм фестивал. Во соработка со Еко-свест ќе има и ревијална програма на филмови чија главна тема е екологијата и заштитата на животната средина.

Мастерклас ќе држи иранскиот режисер Али Ашгари.

Влезот за сите настани е бесплатен.