ИЗЛОЖБА НА МАКЕДОНСКИ МУЗИЧКИ ПЛАКАТИ ВО МКЦ

Скопје, (СМАРТ.СДК.МК)

Утре (26 мај) во 20 часот во Галеријата на Младинскиот културен центар (МКЦ) ќе се отвори изложба на македонски музички плакати.

Излoжбата е дел од четвртото издание на Скопски Градски фестивал, во организација на „Баги комуникации“.

„На изложбата ќе бидат претставени 40 плакати на македонски музичари и групи од изминатите три децении и истата е своевиден пресек и документ на македонскиот музичкиот дизајн“, велат организаторите.