ИЗЛОЖБАТА „ВЕЛЕС ВИА ГРАДСКО“ НА СПАСЕ ПЕРОВСКИ ПОСТАВЕНА ВО ГРАДСКО

Велес, (СМАРТ СДК.МК)

Дела на уметникот Спасе Перовски се поставени во салата на Домот на културата „Крсте Петков Мисирков“ во Градско. Насловена „Велес виа Градско“, ова е негова 11. самостојна ликовна изложба, која е дел од одбележувањето на Денот на Општина Градско.

„Изложбата ‘Велес виа Градско’ е симболична, како селење од Велес во Градско, оти секој ден патувам на релацијата Велес-Градско-Стоби. На изложбата имам дела од мојата прва самостојна изложба ‘Истражување на духот’ и од втората ‘Круг’“, вели Перовски, кој е директор на НУ „Стоби“.

Авторот се претставува со 15 слики во различни димензии (масло на платно и комбинирани техники), изработени во неговиот ран творечки опус, од 2000 до 2008 година.

П. ПЕЧКОВ