НОВИОТ ЦРТАН ФИЛМ СО БИБИ И БОБИ, „ЗВУЦИТЕ НА НОВАТА ГОДИНА“, ОД 21 ДЕКЕМВРИ ЌЕ СЕ ПРИКАЖУВА НИЗ МАКЕДОНИЈА

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Утревечер (21 декември) во скопското кино Синеплекс, премиерно ќе биде прикажан цртаниот филм „Звуците на Новата година“, кој е дел од популарниот детски проект „Светот на Биби“. Ќе има две проекции, од 18:20 и од 19:20 часот.

Во цртаниот филм, Биби, Боби, снешкото Гого, Дедо Мраз од Заз, роботчето Р1 и мистериозните чувари на Заз се обединуваат за да ја спасат целата музика во универзумот. Режисери се Димитар Аризанов и Јосип Здравковски, гласовите ги позајмуваат актерите Слаѓана Вујошевиќ, Сашко Коцев, Никола Ристановски, Сашка Димитровска и Дамјан Цветановски, а музиката е на Ангел Ќосев.

Во Скопје, филмот ќе се прикажува во Синеплекс и Милениум, а ќе игра и во „3Д Кино“ во Битола на 21, 22, 25 и 27 декември, во „Мис Стон“ во Прилеп на 22 декември, како и во Гевгелија (23 декември), Свети Николе (21, 22 и 25 декември), Богданци (25 декември) и Пробиштип (26 декември).

На 21 декември, цртаниот ќе се прикаже во Киноверзум во Штип, Киноверзум во Велес и во Демир Хисар, Кичево и Крушево. „Звуците на Новата година“ ќе игра во Охрид на 29 декември, а во киното „Манаки“ во Битола ќе се прикажува на 22, 23 и 24 декември.

Претстојните два викенда, тимот на „Светот на Биби“ ќе држи бесплатни работилници со детски друштвени игри и научни експерименти од 12 до 16 часот пред Синеплекс.