ПОЕТОТ И ЛЕКАР АЛЕКСАНДАР ТРАЈКОВСКИ ЈА ОБЈАВИ ШЕСТАТА КНИГА, „АНАТОМИЈА НА ПОЕЗИЈАТА“

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Поетот и лекар Александар Саша Трајковски ја објави својата нова книга „Анатомија на поезијата“, во издание на „Дата Песнопој. Во оваа негова шеста книга се застапени поеми со животни совети, приказни и негови размислувања.

Промоцијата е планирана во август во библиотеката Гоце Делчев” во Велес.