РАПЕРОТ ТОНИО САН ПРОМОВИРА ГРАФИЧКА НОВЕЛА ОД НАД 100 СТРАНИЦИ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Еден од најпопуларните македонски хип хоп музичари Антонио Аранѓеловиќ, попознат како Тонио Сан, вечерва во Младински културен центар во Скопје ќе промовира ново дело од неговата друга страст – стрип.

„Некои мали нешта“ е насловот на новата графичка новела на Аранѓеловиќ, на која тој работел во изминатите 18 месеци. Таа содржи дури 112 страници и е опишана како една од неговите најкомплетни и најсилни уметнички творби досега. Новелата ќе може да се купи по промотивна цена од 400 денари.

Во исто време, Тонио Сан најавува и музичко изненадување, односно промоција на видеоспот за негова песна, додавајќи дека „не сака да открива ништо повеќе за ова“.

Почетокот на настанот е во 20 часот.