СКОПЈЕ ТАНЦОВ ТЕАТАР СО ПРЕМИЕРА НА „НЕПОЗНАТО“ ВО КИНО КУЛТУРА

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Вечерва во 21 часот, во Кино Култура премиерно се игра претставата „Непознато“, трета продукција на Скопје танцовиот театар за годинава.

Претставата се состои од две кореографии: „Чудаците“ во кореографија и режија на Матеа Киселичка и „Непознато – фрагменти на извонредна машина“, работена по идеја на Александра Петрушевска.

Во првиот дел настапуваат Петрушевска, Адријана Данчевска и Анастасија Данчевска, оригиналната музиката е на Борко Биџовски, а користени се и фрагменти од операта „Лакме“ на Лео Делиб.

Во „Непознато – фрагменти на извонредна машина“ настапуваат Данчевска, Матеа Киселичка, Анастасија Данчевска, Дејан Битровски, Александра Петрушевска, Јована Зајкова, Бобан Русески, Сара Цветкова и Тереза Лазарев.