ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛОТ ЗА КЛАСИЧЕН БАЛЕТ И МОДЕРЕН ТАНЦ НА 12 И 13 ЈУНИ ВО СКОПЈЕ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК.)

Фестивалот за класичен балет и модерен танц во Скопје по третпат ќе се одржи на 12 и 13 јуни. Ова е единствен фестивал од ваков тип кај нас, а го организира Детскиот културен центар Карпош, со поддршка на Град Скопје.

„Овој фестивал е референтна точка за сите вљубеници во балетската уметност и модерниот танц“, вели директорката Билјана Лалчевска-Серафимовска.

Фестивалската програма опфаќа класичен балет и повеќе современи стилови. Ќе учествуваат малите балерини од балетската секција на ДКЦ Карпош, балетското студио „Балерина“, ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“, Оља Тодоровска и гости од Приштина и Љубљана.